Tenim una conversa amb els joves del “Projecte Neu” de Salesians Sant Jordi

with No hi ha comentaris
A l’espai “La Veu de les Entitats” d’avui, més que una entitat, us parlarem d’un projecte que a Mataró porta a terme la Plataforma d’Educació Social “Salesians Sant Jordi”.

 

Ens referim al “Projecte Neu”, que treballa la sensibilització i la realitat intercultural.

És per parlar d’aquest projecte que, a Mataró Cultural tenim amb nosaltres, acompanyades de la seva educadora, Núria Molina, el grup de joves que a través de fotografies han mostrat la seva visió del barri de Cerdanyola de la nostra ciutat, destacant la diversitat cultural, la força dels comerços, les entitats i els espais del barri.

Fotografies que hem pogut veure durant quinze dies a les sales del Centre Cívic Espai Gatassa.

El projecte té com a finalitat conscienciar les comunitats de referència, especialment als joves, sobre la riquesa d’una societat que és diversa i plural, realitzant accions de sensibilització  al barri. Persegueixen treballar els prejudicis, rumors i estereotips que poden existir pel fet d’existir diferents realitats culturals.

Són les mateixes joves les que decideixen com volen fer-ho, i han escollit la fotografia perquè van considerar que era la forma més senzilla de mostrar la realitat. Amb les fotos han pogut mostrar com és la realitat del barri. També han escollit la fotografia perquè, diuen, els joves d’avui en dia no s’entretenen a llegir i la imatge els entra més fàcilment.

Preguntats per quina va ser la seva forma de treballar durant la realització del projecte, les joves expliquen que abans de sortir al carrer feien un llistat dels comerços i entitats que consideraven importants i després els anaven a visitar per demanar-los de poder fotografia, però si entremig en veien algun que no havien apuntat i creient que era interessant l’afegien.

Pel grup, la realització del projecte ha suposat conèixer millor el barri i la seva gent. Estan contentes del resultat i també de l’acceptació que ha tingut. Creuen que han sobrepassat els objectius inicials perquè, a més dels instituts del barri, han pogut exposar el treball al Centre Cívic Gatassa i aviat ho faran a instituts d’altres barris de la ciutat.

Per acabar, parlem de futur i ens expliquen que estan treballant en la producció d’un vídeo amb la participació de diferents persones del barri.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.