“ROCAFONDA, COLORS I VALORS” és el nom del nou projecte fotogràfic i social de Lluís Rugama

with No hi ha comentaris

El programa Mataró Cultural de Ràdio la Veu TV parla amb Lluís Rugama. El fotògraf que aquests dies exposa la col·lecció de fotografies “ROCAFONDA, COLORS I VALORS” a la seu de l’ANC, al Carreró, 11, de Mataró.

 

La mostra és el resultat d’un treball comunitari i participatiu, fet amb la col·laboració de membres de l’AV de Rocafonda, que ha consistit a recórrer el barri cercant persones, cares, comerços, escoles o expressions d’aquest barri de la nostra ciutat i plasmar-los en fotografies.

La mostra va ser exposada al Centre Cívic de Rocafonda, on va estar confinada quan els equipaments públics es van tancar a causa de la COVID19.

Per a Rugama, el barri de Rocafonda està estigmatitzat i cal fer que la gent pugui conèixer la realitat. “S’han de trencar els estereotips i les etiquetes negres d’aquest barri”.

Membres de l’associació de veïns l’acompanyaven en els seus passejos fotogràfics. En tots els casos era molt ben rebut i ha establert relacions personals amb molts dels veïns als quals va fotografiar.

Mataró Cultural ha volgut deixar constància d’aquest treball, que va més enllà de la fotografia. L’exposició és un exemple de la sensibilitat de l’artista.

El desig de Rugama és que les fotografies puguin recórrer diferents espais de la ciutat. Per altra banda, està preparant un nou treball anomenat “Projecte pandèmia”, en què podrem veure imatges dels dos darrers anys, totes elles relacionades amb la situació social creada per la COVID19.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.