Quim Fernàndez, de Mataró Cultural, entrevista al tenor mataroní Josep Fadó

with No hi ha comentaris

El tenor mataroní explica en una entrevista a Mataró Cultural que de petit ja entrà en contacte amb la música i el teatre. Va rebre la influència de l’avi patern, que tocava a la banda municipal, i del pare, que feia teatre amateur a Sala Cabanyes.

 

Amb set anys forma part de l’Escolania de Santa Anna-Pueri Cantores de Mataró. De seguida trepitja per primer cop un escenari fent el personatge de Benjamí a Els pastorets de Mataró. S’inicia en l’estudi de la música i cursa solfeig, piano i violí amb el també mataroní Albert Nieto. Més endavant, comença els estudis de cant al Conservatori del Liceu i continua fins a obtenir el Grau Superior al Conservatori Superior de Música de Barcelona.

A l’entrevista, Joep Fadó explica com va començar professionalment i en quin moment va decidir que la música fos la seva única font d’ingressos. També fa un breu recorregut per les obres que ha interpretat i les diferents ciutats on ha actuat.

Un altre punt interessant de la conversa és quan el tenor confessa la seva predisposició a col·laborar en projectes locals sempre quan li demanen. També ens explica que va suposar per a ell l’enregistrament de “Les set paraules de Taltabull” al Teatre Monumental el 2015. Un projecte que va treballar durant molt de temps i en el que s’hi van implicar moltes persones i institucions.

Finalment, coneixerem els diferents projectes que té en cartera, tot i la incertesa del moment en què ens trobem, que ha obligat a fer cancel·lacions o ajornaments d’algunes de les representacions programades.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.