Parlem amb Josep Fadó, un veritable ambaixador artístic de Mataró

with No hi ha comentaris

Josep Fadó fa un repàs de què han estat artísticament els dos darrers anys. Un primer any carregat de dificultats a causa de la pandèmia i un darrera temporada de recuperació, plena d’èxits. També ens explica el seu “pas al costat” en la Missa de Les Santes.

 

Aquesta és la segona vegada que Fadó és entrevistat per Mataró Cultural. Fa justament dos anys, el juny de 2000, el tenor mataroní participava en el nostre programa a través de videoconferència a causa del confinament al qual estàvem sotmesos.

Per l’entrevistat creu que no tot ha estat negatiu durant aquest temps. En el cas del col·lectiu d’artístics lírics de la península, la pandèmia ha permès posar-se d’acord per crear el Sindicat d’Artistes Lírics d’Espanya, que els aglutini a tots. S’havia intentat en diverses ocasions, però fins ara no s’havia aconseguit.

La temporada que ara acaba ha estat, per a Josep Fadó, la de la recuperació en el món de la cultura i també en el cas de la lírica. A l’entrevista, el tenor mataroní, ens explica com ha estat, especialment el que ha representat el seu pas pel “Teatro Real” de Madrid, considerat el millor teatre del món, que ja l’ha contractat per estrenar la temporada 24/25. No falten, durant la conversa, les anècdotes d’una feina com la seva i la menció a l’actuació a l’Hospital de Mataró en homenatge al personal sanitari.

Però, des de fa molts anys, per a Josep Fadó, la temporada acabava amb la seva participació en la Missa de Les Santes. A la conversa amb Mataró Cultural, Fadó ens explica els detalls que l’han portat a prendre la decisió de “fer un pas al costat”, renunciant a cantar-hi aquest any. Malgrat l’explicació detallada del que ha passat, l’artista de Mataró deixa oberta la possibilitat de fer un debat a fons després de l’estiu.

La darrera part de l’entrevista es dedica, com no podria ser d’una altra manera, a fer un repàs a les propostes que l’artista té en un futur immediat i que es poden trobar al seu web.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.