Parlem amb Guifré Tarragó, autor de dos llibres que ens expliquen la nostra història

with No hi ha comentaris

Tarragó ha deixat constància escrita de les petites històries familiars viscudes, especialment durant la Guerra Civil Espanyola. Com ell diu, la història de cada família és una peça més del gran puzle que representa la història col·lectiva.

 

Guifré Tarragó ens explica com el seu interès per conèixer que havia passat a la família durant la Guerra Civil Espanyola el va portar a escriure.

Des de l’adolescència que ha anat recopilant informació, que ha rebut de les converses amb diferents persones. La feina i la seva activitat cívica i social no li va deixar mai temps per deixar-ne constància escrita, cosa que ha fet una vegada jubilat.

El seu primer llibre, titulat “Un recorregut en el temps”, va rebre el Premi Romà Planas i Miró de memorials populars, que atorga la població de la Roca del Vallès. En paraules de l’autor, el llibre és un homenatge a la seva família: a les nissagues Tarragó i Mir i a la seva història d’arrelament a la ciutat de Mataró. Tarragó narra els fets amb rigor i aconsegueix fer viatjar el lector des del segle XVI fins a l’actualitat. Aturant-se en els episodis més remarcables de la vida dels seus avantpassats.

Posteriorment, Guifré Tarragó va iniciar un nou treball amb l’objectiu d’explicar l’origen i la història del Centre Social del barri del Palau, on va viure acabat de casar. El confinament li va fer aparcar aquest treball per donar pas a un segon llibre en el qual aprofundeix en alguns dels personatges protagonistes del primer.

El Cafè del Mar de Mataró va ser, el setembre passat,  el lloc escollit per a la presentació del llibre “Herois anònims de la família Tarragó i Mir”. L’obra que Tarragó va escriure durant el confinament amb la finalitat de retre un homenatge a la seva família i aportar un granet més de sorra a la preservació de la memòria històrica de la capital del Maresme. L’autor defineix la seva obra com una peça més del trencaclosques de la nostra històrica col·lectiva.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.