Parlem amb Elisenda Triadó, una de les responsables del Festival Panòptic

with No hi ha comentaris

Del 23 al 26 de setembre s’ha celebrat, a l’edifici de la Presó de Mataró, la tercera edició de PANÒPTIC, el Festival de Cinema de Mataró. L’esdeveniment ha comptat, des de la primera edició, amb la col·laboració del M|A|C, el centre d’art contemporani de la capital del Maresme.

 

El Panòptic es defineix com un festival de cinema i arts visuals que mira el món contemporani posant l’accent en el binomi tecnologia-societat. Les organitzadores creuen que la revolució digital està transformant radicalment els fonaments sobre els quals s’estructuren les societats modernes, a una velocitat tal, que gairebé no ens permet dedicar el temps necessari a entendre el que estem vivint i analitzar les conseqüències -negatives i positives- que aquest canvi de paradigma implica.

A través de l’audiovisual el PanòpticFest vols generar reflexió, debat i coneixement entorn del moment de transformació radical que com a societat estem vivint, analitzant l’status quo present i futur, i explorant també els possibles contrarrelats i resistències al mateix.

Les dues primeres edicions del festival van tenir lloc al Cafè de Mar. La tercera edició ha tingut lloc del 23 al 26 de setembre a l’antiga Presó de Mataró. Un espai històric que actualment acull diversos esdeveniments i propostes culturals de la capital del Maresme i que està previst que sigui la seu definitiva del M|A|C, (Mataró Art Contemporani), el centre d’art de Mataró.

Mataró Cultural ha parlat amb Elisabet Triadó, una de les persones responsables de l’organització del Festival. A l’entrevista, Triadó ens explica els seus orígens i organització, així com la programació d’aquesta tercera edició.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.