Novena convocatòria del Premi de Pintura Torres García – Ciutat de Mataró

with No hi ha comentaris

Després de la forçosa parada imposada per la pandèmia de COVID 19, l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró presenta la novena convocatòria del Premi de Pintura Torres García – Ciutat de Mataró, d’abast estatal.

 

El premi persegueix la promoció d’activitats artístiques a la nostra ciutat, amb l’objectiu de creixement qualitatiu i quantitatiu. La proposta permet eixamplar el camp d’acció de l’entitat i portar el nom de la ciutat de Mataró arreu de l’Estat.

La convocatòria biennal de pintura, PREMI TORRES GARCÍA – CIUTAT DE MATARÓ, d’abast estatal, està dotada amb un important premi econòmic i té un jurat de gran prestigi professional.

Torres García representa un símbol internacional reconegut i preuat pel caràcter innovador de la seva pintura, des del noucentisme inicial fins al constructivisme i la seva participació en les primeres avantguardes.

La seva vinculació amb Mataró, els seus estudis a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis i l’impacte que el Maresme provocà en el jove uruguaià, impregnaren, en certa manera tota la seva trajectòria artística posterior.

En reconeixement, es va escollir com a logotip d’aquest Premi de Pintura un petit dibuix seu, a la ploma, que il·lustra el llibre “Historia de mi vida” i que representa el tren i l’estació de Mataró, símbols d’aquesta ciutat pionera del ferrocarril a Espanya.

Aquest senzill grafisme enllaça l’artista amb la ciutat de Mataró, representats respectivament per la FUNDACIÓN TORRES GARCÍA de Montevideo (Uruguai) i l’AJUNTAMENT DE MATARÓ.

Els interessats en participar en aquesta nova edició, poden consultar les bases al web de l’Associació Sant Lluc per l’Art, on també hi trobaran la butlleta per inscriure’s.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.