Nou equipament: Carpa o Circ

with No hi ha comentaris

En aquesta ocasió, al seu espai el Batec de la Cultura, l’Octavi Nonell ens dóna la seva opinió sobre la carpa instal·lada fa uns mesos al Parc Central de Mataró. Instal·lació que en el seu moment es va justificar com un espai per cedir a les entitats per tal de poder-hi celebrar actes amb garanties de seguretat sanitària.

 

Des de fa mig any els mataronins podem gaudir d’un nou equipament. I aquí ho deixo, perquè encara no està decidit quina mena d’equipament és. No sé, no sabem, si és un equipament cultural, un equipament comercial o un equipament esportiu. Tan sols sabem que el nou equipament ens costa quasi 1.500 euros cada mes i que muntar-lo ens en va costar quasi 5.000. Escara sort que els terrenys on està ubicat, la pista central del Parc Vell de Mataró, és propietat del municipi. En cas contrari, hauríem de pagar també el lloguer del solar.

De moment tot fa pensar que el seu destí és cultural. En ell es va poder “celebrar” la pantomima de la Cavalcada de Reis. És un espai gran i el fet que sigui una carpa, una carpa molt gran, permet molta ventilació. Això va facilitar precisament la pantomima.

La Regidoria de Cultura ha manifestat, la seva intenció de mantenir de moment aquesta instal·lació i posar-la al servei d’entitats. Però de moment encara no s’hi ha fet res més que el pallasso.

Diuen que les mesures de seguretat imposades per la pandèmia, frenen la possibilitat de desenvolupar-hi alguns actes. La veritat, jo no hi veig pas tanta problemàtica. Aquest, diguem-ne espai, està tan ventilat com ho podien estar alguns dels locals utilitzats com a col·legits electorals el passat diumenge 14 per a les eleccions. Per altra banda, també he de dir que, en alguns carrers comercials de la ciutat hi ha molta més gent  en quatre metros quadrats (2×2) que no pas la que s’hi posa en actes culturals com els que es podrien celebrar aquí.

Vull dir amb tot això, que no veig motius perquè se’ls hi posi gaires entrebancs a les entitats amb iniciatives, donat que la Regidoria de Cultura n’està força necessitada. D’iniciatives, clar.

Dissortadament aquest equipament, no disposa de les instal·lacions complementàries imprescindibles per certs actes. No hi ha vestidors, no hi ha camerinos, no hi ha serveis, no hi ha escenari. No hi ha quelcom que es podia haver arranjat, actualitzat i modernitzat.

Molt sovint, veient les mancances que patim, me ve a la memòria el malmès Teatre Clavé que, com a bons “capsgrossos” ens vam deixar perdre l’any 1979.

Però això és aigua passada i no podem tornar enrere. Ara hem d’estar contents i joiosos que tenim un nou equipament: La Carpa. Un equipament que de moment ja representa un cost de 18.000 euros en un any que el pressupost per Cultura ja s’ha rebaixat en 280.000 euros. Tot i que el passat exercici 2020, Cultura ja va fer retallades també per uns altres 250.000 euros. Me pregunto si no sortiria més a compte comprar-la i deixar de pagar lloguer.

Després de la miserable celebració dels Tres Tombs i del Carnestoltes, em pregunto quina serà la propera demostració d’incompetència que ens faran des de Cultura Mataró.

 

Batec de la Cultura emès el 21 de febrer de 2021

Octavi Nonell

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.