Mataró Cultural presenta “El Casal Aliança”, una entitat centenària de la ciutat

with No hi ha comentaris

El membre de Mataró Cultural Octavi Nonell conversa amb Joan Calleja, la persona que gestiona la Nova aliança Mataronina, així com els diferents espais que ofereix al Casal, la seva seu del carrer Bonaire de Mataró.

 

Des de Mataró Cultural, complint amb el nostre objectiu de donar a conèixer les diferents associacions culturals de la ciutat, ens apropem a una entitat centenària.

Parlem amb Joan Calleja, gerent de La Nova Aliança Mataronina. L’Aliança és, en realitat, una companyia asseguradora que dona servei sanitari als seus associats. Paral·lelament, com entitat centenària, gestiona un patrimoni històric, entre els quals s’inclou el Casal del carrer Bonaire. Calleja destaca el paper d’hotel d’entitats i la sala polivalent d’aquest equipament.

L’entitat ha tingut sempre una activitat cultural. En el decurs del temps ha evolucionat per convertir-se en una mena de paraigües, sota el que s’aixopluguen un grapat d’entitats. Això converteix una mica a La Nova Aliança en una mena de mecenes dins del món cultural de la Ciutat de Mataró.

Un paper important a la història cultural, social i també política de la ciutat, ha tingut l’espai anomenat “El Racó”. Que va donar nom a l’activitat d’un important personatge local com va ser en Terri.

Malgrat que a l’actualitat no té cap grup propi, com si havia tingut anys enrere, com asseguradora impulsa i col·labora en activitats culturals relacionades amb el teatre i el circ.

Actualment són vuit les diferents entitats que tenen seu al Casal, pràcticament totes de l’àmbit cultural.

A través d’aquesta conversa Mataró Cultural confia donar a conèixer una mica més que és el Casal Aliança.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.