Mataró Cultural entrevista representants de la Comissió del Llibre Gegant de Contes

with No hi ha comentaris

Entrevistem Antoni Blanch i Rosa Maria Sacristán, dos membres de la Comissió Ciutadana que des de fa uns anys s’encarrega d’organitzar l’edició del Llibre Gegant de Contes que des de fa 44 anys es realitza a la nostra Ciutat. 

 

El mataroní Antoni Blanch actualment és el president del Centre Catòlic de Mataró i té una llarga experiència en dirigir obres de teatre i altres activitats amb grups humans. Des de l’any 1972 està lligat amb la Sala Cabanyes, espai on va dirigir Els Pastorets des del 2008 al 2011. També ha estat director artístic de la Cavalcada de Reis de Mataró i és un col·laborador habitual en diversos esdeveniments ciutadans.

És habitual que Blanch s’envolti d’altres persones amb experiència en la realització d’obres teatrals, En aquest cas l’acompanya Rosa Maria Sacristán, també membre de la Sala Cabanyes.

En aquest any de confinament, el Llibre Gegant de Contes s’ha hagut de reinventar per no perdre l’edició de 2020. La cita va ser el diumenge 26 d’abril de 12 a 14 h i els il·lustradors treballaven des de casa seva sobre els contes que nens i grans havien fet arribar abans per correu electrònic a l’organització.

A l’entrevista, Blanch i Sacristán ens expliquen, des de com va ser l’inici, fa quaranta-quatre anys, de la proposta, fins a la forma de funcionar que van dissenyar perquè no es deixés de fer.

També ens explicaran com, malgrat les circumstàncies especials de la convocatòria, s’ha mantingut la participació, tant d’il·lustradors com de participants amb la redacció de les històries, enguany molt lligades a la situació de confinament.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.