Mataró Cultural entrevista Pilar González Agápito, autora de diversos llibres sobre la Mataró

with No hi ha comentaris

La Pilar González ha dedicat tota la seva vida al servei públic, primer exercint com a mestra a l’Escola Anxaneta (1971 – 1991), deixa l’escola i passa  a dedicar-se a la política municipal (1991 – 2007), i en  l’actualitat es dedica a escriure històries de la vida quotidiana de la nostra ciutat.

 

Tot i que amb una persona com la Pilar González podríem passar molta estona parlant d’educació i política, el nostre programa l’ha convidat per parlar de la seva faceta d’escriptora i dels seus llibres.

Fins aquest moment, González ha escrit un total de nou llibres, un per any, d’ençà que va decidir emprendre aquesta aventura. Els títols d’aquests llibres són: “Dones regidores a l’Ajuntament de Mataró“ (2007), “La plaça Xica, un petit món“ (2013), “Retrats mataronins“ (2014, dedicat als oficis), “Riera amunt riera avall“ (2015), “Fàbriques de Mataró“ (2016), “El Carrer Barcelona cent històries d’un carrer“ (2017), “Camí Ral, de l’Hotel Suïs a l’Havana“ (2018), “La Plaça Gran i els seus entorns“ (2019) i “Cafès de Mataró“ (2020).

El primer llibre, “Dones regidores a l’Ajuntament de Mataró”, va voler ser un recull de l’experiència de les primeres vint dones que van formar part del Consistori mataroní. En aquell moment, González no s’havia plantejat seguir escrivint.

De la publicació, el 2007, del primer llibre hi ha una etapa de silenci literari i no és fins a l’any 2013 que no apareix el primer llibre dedicat a Mataró amb el títol “La plaça Xica, un petit món”. A partir d’aquest llibre en vénen d’altres. Va ser una tercera persona qui li va fer la proposta de no deixar guardat en un calaix tot el que havia recollit sobre les històries personals.

En aquesta línia, d’anar parlant amb la gent, després dels llibres del seu entorn més immediat, venen els que parlen d’oficis o vivències que li van explicant.

A l’entrevista, Pilar González ens explica com ha recollit tota la informació per poder escriure sobre la ciutat. També ens explica algunes anècdotes que han anat sorgint.

Us convidem a seguir l’entrevista, feta pel nostre company Albert Geronès, al nostre canal de YouTube.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.