Mataró Cultural visita l’estudi de l’escultor mataroní de renom Perecoll

with No hi ha comentaris

Albert Geronès, de Mataró Cultural, conversa amb l’escultor mataroní de renom Perecoll. L’entrevista va tenir lloc al seu estudi al centre de Mataró i es van tocar diversos temes des dels seus inicis.  

 

Mataró Cultural, dins el seu l’espai l’Entrevista, parla amb l’artista mataroní, Pere González Coll, conegut per a tothom com Perecoll. Nascut a Mataró l’any 1948, va estudiar a l’Escola Pia de Santa Anna. Eren altres temps i una vegada acabats els estudis bàsics va començar a treballar.

Perecoll es defineix com un artista autodidacta. Podem dir que també és multidisciplinari de projecció internacional, ja que treballa la pintura, l’escultura i el dissenyador de joies. Ha exposat, a Barcelona, Mataró, Brussel·les, Munic, París, Londres, Miami, Tòquio, Nova York i Ginebra. Per quan la pandèmia ho permeti té previst tornar a París.

Els inicis de Perecoll van ser al taller de la joieria Esteve de Mataró. A l’entrevista coneixerem els detalls d’aquesta primera feina. Posteriorment entre en contacte amb l’art a Barcelona. Treballa en una botiga de belles arts que té una galeria al fons i també fabrica arts per a molts artistes. És l’època de Procer, durant la qual porta molts artistes mataronins, com Arenas i Opiso, a exposar a Barcelona.

Després d’aquest contacte amb l’art prova de fer alguns treballs. Per fer-ho aprèn a dibuixar amb Arenas. Més tard coneix artistes mataronins com Alcoy, Rovira Brull, Novellas, altres. Aquí aprèn que l’art és més que un exercici figuratiu.

Pel que fa al seu vessant com a joier, explica que és una casualitat el fet d’iniciar-se en aquest món. Aprofita la coneixença amb artistes per demanar-los dissenys que ell reprodueix. Tot va començar un estiu que no tenia cap altra feina a fer.

Perecoll troba a faltar el grup d’artistes locals que es trobaven per fer molt més que parlar d’art. Cita l’època de Sant Pere més Alt i les llargues converses amb la gent del grup.

El negre ocupa una part de les reflexions al voltant de la seva obra plàstica, així com les seves escultures a l’espai públic de Mataró. No poden faltar els comentaris sobre la seva experiència parlant d’art a les escoles de la ciutat.

La part final de l’entrevista serveis per comentar la irrupció de la Fundació Carmen & Luís Bassat a Mataró. També es comenten temes com les mancances culturals de la Ciutat i els pocs espais expositius.

Pel que fa al futur, Perecoll defensa que l’art s’ha de treballar a les escoles per poder aconseguir que els homes i dones del futur seguin capaços d’entendre’l.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.