Mataró Cultural anima a participar en els actes del DIM2021

with No hi ha comentaris

Un any més, la majoria de museus catalans se sumen a la celebració del Dia Internacional dels Museus 2021 seguint el lema de l’ICOM, que enguany és “El futur dels museus: recuperar i reimaginar“, organitzant activitats i jornades de portes obertes entre dissabte 15 i dimarts 18 de maig.

 

Més enllà de les activitats que s’organitzin de forma individual o col·lectiva, des de la Direcció General del Patrimoni Cultural, es donarà suport a la celebració del DIM2021, amb la proposta d’utilització d’una imatge comuna, a partir de la que proposa l’ICOM, i amb l’organització d’unes activitats conjuntes per tots els museus catalans que s’hi vulguin sumar, en coordinació i amb la col·laboració d’ICOM i de totes les administracions amb responsabilitats patrimonials. Sens dubte, la suma d’esforços pot contribuir a tenir més rellevància i a donar més visibilitat als museus i a tota la feina que, també en situacions excepcionals, han continuat fent.

En aquesta ocasió, es vol donar visibilitat a dos dels col·lectius que més han patit a conseqüència de la pandèmia i que estan directament relacionats amb el lema d’enguany: les persones grans i els joves. Se’ls dona veu i són el centre de la imatge de campanya.

Pel que fa a la campanya de comunicació, va encaminada a mostrar tota la feina feta pels museus durant aquest any, especialment la que té a veure amb el seu vessant més pròxim i social: el suport que s’ha donat a col·lectius especialment vulnerables (gent gran i col·lectius amb risc d’exclusió), els recursos oferts per als joves i per a les famílies, el professorat i la ciutadania en general.

 

Nit dels Museus, dissabte 15 de maig de 2021

Es proposa allargar l’horari de portes obertes i de les activitats de dissabte 15 de maig fins les deu de la nit, d’acord amb les actuals mesures de contenció de la Covid-19.

De cara a les portes obertes, es permet l’entrada esglaonada fins a cobrir el 50% de l’aforament autoritzat. Es recomana controlar els fluxos de circulació de visitants amb mecanismes com ara l’establiment de franges horàries per edats o la cita prèvia.

En qualsevol cas, caldrà mantenir sempre les distàncies de seguretat i fer ús d’elements de protecció individual (mascareta, rentat de mans), facilitant altres elements de protecció com el gel hidroalcohòlic, la desinfecció constant d’espais comuns i la seva ventilació en la mesura que sigui possible a nivell de conservació preventiva de les peces.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.