Margarida Colomer: una dona que fa història

with No hi ha comentaris

Mataró Cultural parla amb Margarida Colomer, filla de treballadors, mestre, historiadora, escriptora i, sobretot, una activista social preocupada pel paper de la dona en el moviment cooperatiu i, en general, a la societat catalana i a la comarca.

 

Colomer ha estudiat la història contemporània de la comarca del Maresme, en especial, de Mataró i Argentona. Filla d’una treballadora tèxtil, quan encara era molt jove la van anar a buscar per fer de mestra a les Franceses. Va ser la primera dona mestra de l’Escola Anxaneta i també va treballar, quan era un centre de primària, a l’Escola Bons Amics, al barri de Cerdanyola.

S’ha dedicat, entre d’altres, a la figura de l’exalcalde mataroní Josep Abril i Argemí i al moviment cooperatiu i la lluita obrera, especialment la de les dones.

La protagonista d’avui ha escrit una important quantitat d’articles en revistes especialitzades i més d’una dotzena de llibres, tots ells al voltant dels temes que més li preocupen: els fets al voltant de la Guerra Civil Espanyola i la situació de dona treballadora durant aquells anys.

Colomer ens rep al pati de casa seva a Argentona, població on va ser quatre anys regidora de govern. Tasca que no va coler continuar per dedicar-se al que més li agrada, investigar i escriure. Malgrat tot, les seves inquietuds polítiques no han desaparegut.

A la conversa, Margarida Colomer fa un repàs a la seva trajectòria personal i a la seva experiència com a mestra. Coneixerem com van ser els seus primers anys com a mestre i de quina forma se li va despertar l’interès per estudiar la història d’una determinada època i els seus personatges.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.