Lita Palomera: “sóc una aprenent amb inquietuds en el món de les arts”

with No hi ha comentaris

En aquesta ocasió, Mataró Cultural parla amb l’artista, poeta i pintora, Lita Palomera. Va començar a pintar fa pocs anys i veu les seves obres com a peces alegres i plenes de llum. Ens convida a visitar l’exposició que actualment té a Les Esmandies Casal de Barri.

 

Lita Palomera, l’artista protagonista d’avui, es va iniciar al taller de Marta Duran, és sòcia de l’Associació Sant Lluc per l’Art de Mataró i ha participat en diverses exposicions a Mataró.

La conversa amb Palomera va ser a Les Esmandies Casal de Barri, amb motiu de la mostra “Patis i Terrasses”, que hi té exposada aquests dies i que es pot visitar en els horaris d’obertura de l’equipament.

Lita Palomera es defineix com “una aprenent amb inquietuds en el món de les arts”. Ha participat en diverses exposicions col·lectives organitzades per l’Associació Sant Lluc, així com en altres col·lectives fora de Mataró.

Va començar a pintar el 2015. Formant-se en el taller de l’artista mataronina Marta Duran. També va treballar el fang al taller de ceràmica Ixió de Joan Serra. En el camp de l’escultura també va assistir als tallers de l’artista Josep M. Gomis, desaparegut no fa gaire.

Confessa que sempre li ha agradat provar noves experiències. Marta Duran li va ensenyar a perdre la por amb el pinzell.

La poesia és un altre món que li fascina. Com a poeta ha col·laborat amb altres artistes. Explica que, en el seu cas, habitualment primer neix la imatge i és posteriorment que apareix la poesia.

Ens proposa que visitem l’exposició per veure les seves obres: alegres i plenes de llum.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.