L’Associació Orquestra de Mataró protagonista de l’espai la Veu de les Entitats de Mataró Cultural

with No hi ha comentaris

Per presentar-vos l’Associació Orquestra de Mataró, Quim Fernàndez conversa amb Clàudia Dubé, que n’és la directora, ànima i promotora d’aquesta emocionant aventura, ara fa cinc anys.

 

L’Associació Orquestra de Mataró va néixer l’octubre del 2015 amb vocació de ser una orquestra semi professional de caire clàssic. Setmanalment, podem trobar els seus membres assajant a l’Espai Sincronia. El Centre d’Arts Expressives situat al carrer Catalunya de Mataró.

Mataró, una ciutat que s’apropa als 130.000 habitants no havia aconseguit mai consolidar un projecte com aquest.

El primer dels objectius de l’Orquestra és oferir als músics amb ganes de tocar clàssica un lloc on poder compartir aquesta experiència musical.  Un altre objectiu és fomentar la música clàssica; la cultura musical que, tal com expliqueu, és la base de tota la música actual.

A la conversa, Clàudia Dubé, directora de l’Orquestra de Mataró, ens explica els inicis del projecte, quan ella i dues persones més “es van tirar a la piscina”. Dubé també fa una valoració de com s’han aconseguit els objectius fixats ja fa cinc anys.

Els components de l’Orquestra de Mataró són principalment músics amateurs i semi professionals de diferents nivells, tant músics consolidats, com estudiants o músics sèniors amb elevada experiència musical. Per a la directora, aquesta és justament la màgia de l’orquestra.

L’Orquestra de Mataró se centra en un repertori clàssic com a orquestra solista, però també s’ofereix com a recurs orquestral per a les entitats corals o d’altres àmbits artístics que requereixin una formació musical per als seus muntatges.

Habitualment, l’Orquestra de Mataró fa assajos setmanals, que es reparteixen entre assajos parcials i de tot el grup. Com a totes les entitats, els ha afectat la crisi sanitària en la qual ens veiem immersos. Clàudia Dubé ens explica com han afrontat aquesta situació.

Per acabar, coneixerem els projectes que l’Orquestra de Mataró, si la situació ho permet, té per un futur immediat, els més grans de forma conjunta amb altres formacions corals i també orquestrals.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.