La llibreria d’intercanvi “Llibre Actiu” combina el vessant social, cultural i solidari

with No hi ha comentaris

Mataró Cultural visita el projecte “Llibre Actiu”, un servei gratuït d’intercanvi de llibres que ofereix el Centre de Formació i Prevenció del Maresme al barri de Cirera a Mataró, en el qual hi col·laboren persones amb problemes de salut mental.

.

 

El projecte “Llibre Actiu” consisteix en un servei gratuït d’intercanvi de llibres, gestionat per persones amb una problemàtica de salut mental.

La proposta, que depèn del Centre de Formació i Prevenció del Maresme, combina el vessant social, cultural i solidàri.

Perquè ens expliqui els detalls d’aquest projecte tan atractiu, Mataró Cultural conversa amb el seu responsable, el senyor Jaume Rodon, el qual ens rep al local del carrer Muntanya.

Jaume Rondon ens explica, amb les teves paraules, en què consisteix el projecte Llibre Actiu. El seu objectiu és promocionar la cultura al barri i donar una oportunitat d’implicar-s’hi a persones que han tingut problemes de salut mental. El 2008 es van inspirar amb el projecte Llibre Viu, del barri de Rocafonda, amb el que continuen mantenint-hi relació.

El Centre de Formació i Prevenció del Maresme fa molt de temps que està lligat al barri. Va començar atenent a joves i va poder disposar del local que actualment acull Llibre Actiu gràcies a una donació de Càritas.

Qualsevol persona pot ser usuària del servei, només cal portar un llibre per fer l’intercanvi. Mantenen relació amb diverses entitats i també col·laboren amb diverses escoles i biblioteques.

Les persones habituals del servei, explica Jaume Rodon, tenen un perfil més de lector i acostumen a cercar alguna novel·la que no hagin llegit, mentre que el visitant ocasional s’emporta més llibres dels anomenats de ral, en els que abunden les fotografies.

Per altra part, Llibre Actiu treballa transversalment amb altres projectes de l’Associació, com Alterarte, amb qui organitzen anualment i per Sant Jordi uns Jocs Florals.

Per part nostra, estaríem satisfets amb què qualsevol dia agaféssiu un llibre d’aquells que ja heu llegit i el canviéssiu per algun altre que us agradés. Segur que el trobareu a les prestatgeries de Llibre Actiu.

Llibre Actiu està al carrer Muntanya, 79, al barri de Cirera. Us podem garantir que podreu aparcar amb facilitat al solar que hi ha al davant.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.