La Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors és la protagonista al nostre programa

with No hi ha comentaris

Mataró Cultural parla amb Jèssica Jiménez, “Hermana Mayor” de la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors, protagonista de la tarda de Diumenge de Rams a Mataró amb la Processó del Prendiment, una de les més seguides després de la processó General del Divendres.

Jèssica Jiménez ens explica que la Germandat de la qual actualment n’és la “Hermana Mayor”, compta aproximadament amb cinc-cents germans i germanes. Ens repassarà els diferents papers de responsabilitat de l’entitat, amb companyia dels quals la dirigeix.

Per a ella, la Processó del Prendiment ha arribat a ser un referent a Catalunya. N’analitza els motius, que poden ser religiosos, culturals o, senzillament, per tradició, i ens parla de l’emoció que senten els que hi participen.

A la conversa no hi falten les referències als orígens de les imatges que la Germandat treu al carrer cada Setmana Santa, així com a la seva agrupació musical.

No hi falten tampoc els comentaris als motius que van portar a l’entrevistada a entrar a la Germandat i, posteriorment, a ser-ne elegida la seva “Hermana Mayor”.

La solidaritat també forma part del dia a dia de l’entitat. Solidaritat amb entitats de la ciutat que treballen per ajudar a les persones més necessitades.

No us perdeu l’entrevista, que podeu escoltar sencera aquí.

 

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.