La Directora-Gerent de la Fundació Iluro, Marta Ibarz, ens parla de l’entitat

with No hi ha comentaris

En aquesta edició de la Veu de les Entitats, parlem d’una fundació amb vocació cultural i social. La Fundació Iluro,  tot i la seva joventut (va ser creada el 2013), està molt arrelada a la ciutat de Mataró.

 

El seu Patronat l’integren diverses entitats culturals de la ciutat, que són: Òmnium Cultural, Associació Sant Lluc per l’Art, Foment Mataroní, Centre Catòlic de Mataró, Museu Arxiu de Santa Maria i també hi té representació l’Ajuntament de Mataró. A més, hi són presents professionals de reconegut prestigi nomenats per la resta de patrons.

Només començar la conversa, Marta Ibarz ens explica que els orígens de la Fundació Iluro estan en l’antiga obra social de la desapareguda Caixa Laietana.

Seguidament la Directora de la Fundació fa un repàs als diferents espais que gestionen: l’Ateneu, la Biblioteca Popular, la Casa Coll i Regàs i Sala d’Actes del carrer Santa Teresa, així com l’activitat que s’hi porta a terme.

Sobre la situació de la Biblioteca Popular, Ibarz comenta que, pel que fa a la Fundació, han complert amb tots els seus compromisos i creu que l’Ajuntament està treballant per fer-ho realitat aviat.

El Premi Iluro és una altra iniciativa de la qual l’entitat se’n sent molt orgullosa. Cap al final de la conversa, Matar Ibarz ens comenta l’activitat social de l’entitat que dirigeix realitza en favor de projectes d’altres entitats.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.