Ja es coneixen els noms dels solistes de la “Missa de les Santes”

with No hi ha comentaris

Després del nomenament d’una nova directora per a la “Missa de les Santes”, i de saber-se que algun dels solistes habituals aquest any no hi participarien, la parròquia de Santa Maria ha emès un comunicat amb els noms de tots els solistes.

 

Un comunicat de la parròquia afirma que “els assaigs de la “Missa de Glòria” per a orquestra, cor i solistes del prevere mataroní Manuel Blanch i Puig (1827-1883), coneguda popularment com a “Missa de les Santes”, continuen a bon ritme cada dimarts i dijous a la Basílica de Santa Maria”.

Com es va comunicar fa unes setmanes, aquest 2022, en què es compleixen 250 anys de l’arribada de relíquies de les patrones a la ciutat de Mataró, la direcció de la MIssa anirà a càrrec de Clàudia Dubé Oranias. Essent la primera vegada que s’aposta per una direcció femenina.

Després de dos anys marcats per les restriccions a causa de l’emergència sanitària que ha provocat la pandèmia de la Còvid-19, enguany s’ha recuperat el cor popular en el format tradicional. Algunes veus havien proposat un cor d’origen popular però més reduït, amb major exigència artística.

Avui s’ha conegut que, la directora i el seu equip de col·laboradors, malgrat el poc temps de que han disposat, avancen en tots els preparatius per als assaigs d’orquestra i de solistes i per al dia de la Missa. També s’han conegut els noms dels solistes, que seran: Marga Cloquell (soprano), Marisa Martins (mezzosoprano) i Toni Marsol (baríton), que també van participar l’any passat, i el tenor basc Alberto Canet-Muga, que s’estrenarà enguany.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.