Hem volgut conèixer millor l’Associació de l’Administració de les Santes

with No hi ha comentaris

A l’espai la Veu de les Entitats hem volgut conèixer millor una nova entitat de la nostra ciutat que, any rere any, fa possible l’Ofici de la Festa Major. Us presentem l’Associació de l’Administració de les Santes.

 

Josep Maria Font, membre destacat de l’Administració de les Santes, ens donarà a conèixer una associació que fa possible que el 27 de juliol de cada any els mataronins i mataronines gaudim de l’Ofici de les Santes, un ofici religiós, però també una extraordinària peça musical reconeguda com a Patrimoni Cultural del país.

L’Administració de les Santes va néixer al voltant de la Parròquia de Santa Maria i l’organització de l’Ofici de les Santes. Una altra funció de l’entitat és la de vetllar per tot el patrimoni artístic que gira al voltant de les Santes, principalment el museu i la capella.

Antigament el mateix rector dirigia el que era la Missa i l’entitat col·laborava en l’organització de l’ofici.

Font ens explica que quan ens referim a patrimoni, estem parlant tant d’elements històrics custodiats pel Museu Arxiu de Santa Maria, sigui objectes religiosos o artístics. Les visites les coordina també el Museu Arxiu de Santa Maria.

L’Administració de les Santes la presideix el membre de més edat i compte amb una Junta de Govern formada per sis persones. Josep Maria Font explica que històricament l’entitat no ha estat massa transparent a l’hora d’explicar qui en forma part i que fan. Justament, un dels objectius actuals és canviar aquest fet i millorar la comunicació.

Tant els membres de l’entitat com les que formen el cor, són persones voluntàries. Jordi Arenas va ser el primer que va cercar millorar la qualitat dels solistes i músics. Per mandat exprés de Mn. Blanch, el cor ha de ser popular. A l’entrevista, Font envia un missatge clar que el futur passa per mantenir aquesta participació popular.

Us recomanem que escolteu l’entrevista complerta per descobrir aquesta entitat poc coneguda que fa possible, des de fa molts anys, l’acte central de la nostra Festa Major, declarada Patrimoni Cultual Immaterial per la Generalitat el 2010.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.