Mataró Cultural entrevista Laura Vinuesa, sotsdirectora de la biblioteca pública Pompeu Fabra

with No hi ha comentaris

El nostre company Ildefonso Marmol ens apropa a la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró, en una entrevista a la seva sotsdirectora, la senyora Laura Vinuesa.

 

 

Vinuesa explica a Mataró Cultural que la Biblioteca Pompeu Fabra fa les funcions de biblioteca central urbana i també comarcal. Preguntada per les seves funcions, explica que la seva tasca és principalment de gestió de l’equipament: d’organització i coordinació del fons, així com de supervisió de les activitats i el funcionament de l’atenció al públic.

D’entre els molts projectes, destaca el que s’anomena TecnoGirl, que pretén fomentar les qüestions tecnològiques i científiques entre un públic femení, especialment entre joves de 12 a 18 anys.

També destaca les tertúlies literàries, que n’hi ha per a totes les edats, des dels més petits fins per a persones adultes, de diferents temàtiques i també en anglès i italià.

Igualment importants, són les propostes de foment de la lectura, que cobreixen totes les edats i temàtiques.

La Pompeu Fabra té una mitjana diària de 950 visites i un 41% de la població de Mataró té el carnet d’usuari de les biblioteques. La Biblioteca Pompeu Fabra, juntament amb l’Antoni Comas, formen la xarxa municipal, el que els hi permet complementar-se i oferir els mateixos serveis a tota la ciutadania.

Per acabar, a l’entrevista, Laura Vinuesa ens explica la política d’adquisició de llibres pel fons de les biblioteques, en el que col·laboren de manera conjunta la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró, les dues institucions de les quals depèn l’equipament

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.