Genís Mayola conversa amb el cineasta, escriptor i compositor mataroní Lluís Josep Comeron

with No hi ha comentaris

A l’entrevista d’avui tenim un important personatge mataroní que, malgrat les temptacions  de traslladar-se a Barcelona o fins i tot d’instal·lar-se a Nova York o a Hollywood per desenvolupar allà la seva activitat, mai ha deixat el Maresme.

 

Lluís Josep Comeron i Martín és nascut a Mataró, a on sempre ha volgut residir malgrat les temptacions de traslladar-se a Barcelona o fins i tot d’instal·lar-se a Nova York o a Hollywood per desenvolupar allà la seva activitat cinematogràfica. Comeron ha destacat per la seva carrera com a guionista i director cinematogràfic.

Genís Mayola, membre de Mataró Cultural, entrevista Comeron amb la voluntat d’explicar qui és aquest important personatge mataroní. Comeron és membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, ha destacat per la seva carrera com a guionista i director cinematogràfic. Però també ha estat escriptor i músic.

Va ser un dels joves creadors, l’any 1950, del Cineclub Mataró, on es feien sessions de projeccions de cinema i debat.

En la seva trajectòria, va destacar la importància del guió en pel·lícules que eren de baix pressupost. El cost de la primera d’elles, Larga noche de julio, que es va projectar al cinema el 1974, va ser de quatre milions de pessetes, quan la mitjana de l’època se situava en 20 milions.

A l’entrevista, Genís Mayola va molt més enllà. Tenint en compte la seva relació, per edat i vivències, amb Pau Casals, pregunta a Comeron per la seva idea sobre el món i sobre la vida.

Amb un home actiu i polifacètic, que el passat mes d’agost va complir 95 anys, l’entrevista es fa curta per parlar de tot el que ha fet, però a la darrera part de la conversa, podreu conèixer també les seves facetes d’escriptor i compositor.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.