Francesc Bas protagonista de la nova exposició de Sant Lluc per l’Art a Mataró

with No hi ha comentaris

L’Associació Sant Lluc per l’Art de Mataró ens convida a la inauguració de l’exposició de Francesc Bas (1933 – 2009)  “Ratllats”. L’acte tindrà lloc a l’espai expositiu de la Delegació del Col·legi d’Aparelladors el pròxim divendres, dia 22 d’octubre a les set de la tarda. La mostra es podrà visitar fins al 14 de novembre.

 

Gràcies a l’esforç de la seva esposa, la senyora Quima Romero, ha estat possible muntar una exposició que ens donarà a conèixer un tast breu, però intens, de dues de les  vessants artístiques de Francesc Bas: el disseny gràfic i el dibuix.

Francesc Bas fou un dels exponents del disseny català en les dècades del seu ressorgiment que aconseguí ressò local i mundial. Quan havia d’omplir hores mortes fora de l’estudi, Bas també feia incursions en el món del dibuix amb diverses versions, entraven de ple en l’abstracció. En el muntatge de l’exposició s’hi podran veure la representació d’ambdues formes.

Una vegada s’han aixecat els límits dels aforaments permesos, l’Associació Sant Lluc recupera l’acte de presentació de les exposicions com tenien per costum, llevat de mantenir l’ús de la mascareta i la higiene de les mans, si bé encara no se serviran refrigeris.

En el marc de l’exposició, el pròxim dia 11 de novembre, a les 7 de la tarda, tindrà lloc una conferència de Pere Fradera, dissenyador i professor, que versarà sobre el disseny dins del context en què Francesc Bas va formar-ne part.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.