Hablamos con Elisenda Triadó, una de las responsables del Festival Panóptico

con No hay comentarios

Del 23 al 26 de setembre s’ha celebrat, a l’edifici de la Presó de Mataró, la tercera edició de PANÒPTIC, el Festival de Cinema de Mataró. L’esdeveniment ha comptat, des de la primera edició, amb la col·laboració del M|A|C, el centre d’art contemporani de la capital del Maresme.

El Panòptic es defineix com un festival de cinema i arts visuals que mira el món contemporani posant l’accent en el binomi tecnologia-societat. Les organitzadores creuen que la revolució digital està transformant radicalment els fonaments sobre els quals s’estructuren les societats modernes, a una velocitat tal, que gairebé no ens permet dedicar el temps necessari a entendre el que estem vivint i analitzar les conseqüències -negatives i positives- que aquest canvi de paradigma implica.

A través del audiovisual el PanòpticFest vols generar reflexió, debat i coneixement entorn del moment de transformació radical que com a societat estem vivint, analitzant l’status quo present i futur, i explorant també els possibles contrarrelats i resistències al mateix.

Les dues primeres edicions del festival van tenir lloc al Cafè de Mar. La tercera edició ha tingut lloc del 23 al 26 de setembre a l’antiga Presó de Mataró. Un espai històric que actualment acull diversos esdeveniments i propostes culturals de la capital del Maresme i que està previst que sigui la seu definitiva del M | A | C, (Mataró Art Contemporani), el centre d’art de Mataró.

Mataró Cultural ha parlat amb Elisabet Triadó, una de les persones responsables de l’organització del Festival. A l’entrevista, Triadó ens explica els seus orígens i organització, així com la programació d’aquesta tercera edició.

Aquí puedes escuchar el programa entero.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.