Mataró Cultural entrevista al escultor de Mataró Ramon Masramon

con No hay comentarios

Dentro del espacio la entrevista, en este programa hablamos con Ramon Masramón, un artista mataroní que se mueve en el mundo de las artes plásticas. Aunque ha trabajado diversos materiales y ha hecho cerámica, él se reconoce como escultor.

El nostre convidat d’avui ha treballat, fang, fusta, bronze, filferro, neu, … Però el material amb el qual se sent més identificat és la pedra. En el cas de les escultures de neu treballa en grup. Després de presentar un projecte van allà on els conviden, generalment fora de l’Estat Espanyol, on, diu, valoren molt més l’art.

Masramon ha fet més d’una dotzena d’exposicions. Ha participat en diverses col·lectives, on diu que ha crescut molt amb els comentaris i el debat amb altres artistes. Destaca la darrera que ha fet al Museu Arxiu de Llavaneres, just abans del tancament de l’activitat cultural a caus de la pandèmia.

Explica que, per ell, l’obra generalment és la representació del sentiment que l’artista té en el moment de crear. Això no vol dir que moltes vegades, per poder vendre, fa mobles o elements de decoració, sempre amb un valor artístic.

També ha participat en molts simpòsiums, tant a l’Estat Espanyol com a diferents països d’Europa i Americà.

Actualment està treballant per una col·lectiva i la darrera obra que ha lliurat és una peça pel concurs que organitza la Fundació Vila Casas.

Aquí puedes escuchar el programa entero.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.