La Asociación Amigos de Josep Puig i Cadafalch responde a nuestras preguntas en el espacio la Voz de las Entidades

con No hay comentarios

En el espacio La Voz de las Entidades os presentamos la Asociación Amigos de Josep Puig i Cadafalch. Una entidad pensada para dar a conocer la vida y la obra de este mataroní ilustre que fue presidente de la Mancomunidad.

L’entidad es va constituir el 17 d’octubre de 2012, el dia de l’aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch. Els fundadors ho van fer convençuts que la figura d’aquest home polifacètic: arquitecte, científic, historiador i polític, no havia rebut la valoració que mereixia.

Tant del personatge com de l’entitat podríem dir-ne moltes coses, però millor que nosaltres, ho fa el president de l’entitat, Oriol Calvo, a qui li agraïm que hagi facilitat poder tenir aquesta conversa en un escenari com la casa d’estiueig de Puig i Cadafalch.

L’actual president de l’entitat ens explica a la conversa quines són les principals activitats que l’entitat ha portat a terme des de la seva creació. La revista “4 Columnes” és una de les darreres propostes. També destaquen els recursos educatius que, a través del Centre de Recursos Pedagògics del Maresme, posen a disposició de les escoles. Actualment estan fent una revisió del web, que actualment ja ofereix molta informació sobre Puig i Cadafalch i la seva obra.

Un dels temes en més ha treballat l’entitat d’ençà que va ser creada ha estat en la reivindicació de la casa natal de Puig. Oriol Calvo ens explica que aquests dies estan iniciant una nova campanya per tal d’aconseguir que la casa acabi essent un equipament de titularitat pública destinat al coneixement del personatge.

Una vegada superades les dificultats més importants que ens ha portat la situació de pandèmia per la Covid-19, l’Associació Amics de Josep Puig i Cadafalch es proposa recuperar la normalitat en la seva tasca i l’increment de la seva implantació territorial per seguir treballant en la difusió del que va ser el segon president de la Mancomunitat de Catalunya.

Aquí puedes escuchar el programa entero.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.