Entrevistamos a María Majó, una gran activista social y cultural

con No hay comentarios

Entre muchas otras acciones de voluntariado, Maria Majó es miembro activo de la Junta Nacional de Òmnium Cultural, la entidad con más socios del país, que trabaja por la lengua, la cultura y la cohesión social.

Fa pocs dies, en representació de l’AV de Rocafonda, la Maria Majó va recollir el Premi FEM MATARÓ 2022 en la categoria a la millor iniciativa innovadora de promoció de la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial. Un projecte impulsat des de la Fundació Hospital.

A l’entrevista es mostra molt contenta pel premi rebut. Explica com una tècnica de la Fundació Hospital es va posar en contacte amb l’associació de veïns per desenvolupar una “extensió” del projecte el Banc del Temps, que fa 12 anys que funciona, a Rocafonda. La Maria Majó destaca a Mataró Cultural, com el projecte crea llaços d’amistat entre la gent que participa de l’intercanvi del temps i com això pot ser especialment ric en un barri on hi conviuen diferents cultures.

Un altre tema que hem abordat a l’entrevista amb Maria Majó, són els Divendres Culturals a Rocafonda. Un projecte que no té cost, sinó que es fa amb voluntariat i la col·laboració amb altres entitats, amb l’objectiu de portar activitats culturals que habitualment no es fan als barris, com teatre, cinema, concerts, conferències, …

Del fet de formar part de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural, en diu que és un regal que li han fet. S’ho va pensar molt abans de dir que per la seva gran implicació i dedicació Rocafonda, però ara està molt contenta de compartir la junta amb un excel·lent grup de persones molt entregada i jove, amb un nivell de compromís molt alt. Està a la part de cohesió social, educació i llengua, temes que, com a mestre, ha treballat durant molts anys.

Acabem l’entrevista amb la declaració de la Maria sobre la importància de ser feliç i ajudar als altres a ser-ho.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.