El Grupo Ferroviario Mataró conmemora el 173è aniversario del primer ferrocarril

con No hay comentarios

A partir de este sábado, 23 de octubre, con motivo del 173è aniversario del primer ferrocarril, que unió Barcelona con Mataró, El Grupo Ferroviario Mataró expondrá una maqueta de la estación de nuestra Ciudad en el Ateneo de la Fundación Iluro.

En el 173è aniversari del primer ferrocarril que enllaçà Barcelona amb la nostra ciutat, el Grup Ferroviari Mataró presenta una maqueta modular que reprodueix parcialment l’estació de Mataró, de la qual només han prescindit de les vies destinades al taller de reparacions d’ADIF.

Els visitants veuran l’estació com si estiguessin situats al passeig marítim. És a dir veuran la façana de l’estació tal com la veuen els passatgers que estan a les andanes.

Molts dels trens que els visitants podran veure circular per la maqueta són trens, que han circulat en el trajecte Barcelona – Mataró. Els espectadors més grans recordaran perfectament les UT600 que la gent va batejar, deguda la seva procedència, com “les suïsses”. Els més joves podran veure els trens més actuals, entre ells, l’anomenat “Civia”.

Cal recordar, però, que antigament per aquest trajecte passaven també trens de mercaderies. El sistema ferroviari català està dissenyat en forma de vuit. Actualment els trens de mercaderies passen per la via de l’interior del territori, és a dir, la part superior esquerra del vuit.

La maqueta consta de trenta-cinc mòduls sobre els quals hi ha instal·lats noranta-sis metres de vies. El recorregut d’un tren des que surt de l’estació de Mataró fins que torna al seu lloc d’origen havent fet tot l’itinerari és de poc més de quaranta metres.

El funcionament dels trens està controlat per ordinador amb el programa Train Controller de la firma Rail Road & Co. El sistema electrònic detecta la posició dels trens, activa els semàfors, regula la velocitat de cada tren i evita col·lisions. És un dels més moderns sistemes de control.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.