Creatividad, cuanto más lo utilizas más tienes

con No hay comentarios

Vaig llegir aquesta frase de Maya Angelou, una dona polifacètica que havia estat actriu, cantant, directora de revista, i també una gran defensora dels drets humans. Deia Maya Angelou: “no pots esgotar la creativitat, com més la utilitzes, més en tens” I això em va fer pensar en el ventall d’artistes que tenim a Mataró. En la seva capacitat d’adaptar-se, per exemple a la situació agònica que hem patit, per dir-ho d’alguna manera, darrere del coronavirus. Però també als entrebancs des de les administracions, perquè poguessin desenvolupar la seva feina i la seva creativitat. També per altra banda a la seva capacitat d’adaptar-se a l’hora de crear, quan les condicions els hi venen imposades; per exemple per a una determinada exposició. De fet la frase en concret, em va fer pensar en l’exposició 15×15 que organitza l’associació Sant Lluc per l’Art; i que va obrir les portes el dia 4 de desembre, al Col·legit d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics a Mataró

És una exposició ja tradicional per aquestes dates, on tots els artistes, que són més d’una setantena en aquest cas, han d’exposar les seves obres en un format concret: marc únic i mides de 1 5cm per 15 cm. I això evidentment d’alguna manera els condiciona. És una exposició que se celebra de manera habitual en arribar al final d’any, tant per donar a conèixer els artistes i les seves obres, com també per apropar l’art més assequible. De manera que tothom pugui comprar i gaudir d’una obra d’autor a un preu apte per a quasi totes les butxaques, on podrem trobar firmes reconegudes i altres d’artistes novells.

Hablamos de setenta artistas que exponen una sola obra. Esto puede dar una clara visión del potencial de artistas que disfrutamos en Mataró, en una exposición que facilita poder adquirir y / o regalar una obra original! Bueno, a quien no le gusta !! O recibir como obsequio una obra de arte? Poder hacer por ejemplo un regalo original, singular y diferente en estas fiestas tan señaladas.

Es innegable que nuestros artistas son capaces de adaptarse prácticamente a todo; y el hecho de participar en esta exposición, creo que lo demuestra.

Però Mataró gaudeix de més sales d’exposicions que, amb aquesta mateixa intenció d’apropar l’art a un preu assequible, obren les portes aquests dies. Tanmateix tenim La Destil·leria, situada al Camí Ral de la Mercè, al costat de la Baixada de les Escaletes, que a més de ser una sala d’exposicions, és una escola taller on es fan classes de pintura, escultura, fotografia, joieria, restauració… on aquest divendres torna un any més «Fins a tres-cents», la mostra col·lectiva de Nadal en la que es poden adquirir obres d’art de diferents artistes a un preu precisament de fins a 300 € com a màxim.

Permitidme que quince días. Este año, regala arte. Dé un como de mano a nuestros artistas.

Latido de la Cultura emitido el 20 de diciembre de 2020

Octavi Nonell

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.