Conocemos la entidad San Lucas por el Arte en Mataró

con No hay comentarios

En el programa emitido el pasado domingo 6 de octubre, en Mataró Cultural tuvimos la oportunidad de entrevistar Antoni Luís, presidente de la entidad San Lucas por el Art en Mataró.

Una asociación que té com a objectius la promoció i la gestió d’activitats artístiques i culturals per tal de fomentar i estimular el coneixement i la creació en el camp de les arts plàstiques, i la divulgació de l’art i dels artistes dins l’àmbit territorial de Mataró i la comarca del Maresme.

Parlem d’una entitat que neix el maig de l’any 2000, per tant, una entitat encara jove, tot i que la seva història com a agrupació d’artistes arranca de ben lluny.

Antoni Luís, que n’és el president, que ens explica que el nom de l’entitat té l’origen en el patró del Gremi de les Belles Arts i és el mateix nom que va adoptar el grup dels primers promotors, l’any 1946, d’una exposició anual que mostrés com es trobava el panorama artístic de la ciutat. Va ser més tard, quan va venir la necessitat de constituir-se com associació per poder optar a tota mena d’ajuts, principalment públics.

Habitualment, l’entitat organitza exposicions a dos espais de la ciutat, la sala del Alianza pareja, al carrer Bonaire, la sala del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics, al carrer d’en Xammar. A més, anualment organitza la Col·lectiva Sant Lluc, que es fa a l’Ateneo de la Fundación Iluro, a la Riera.

La col·lectiva és l’esdeveniment anual més important que organitza l’entitat. A l’edició d’enguany hi han participat un centenar d’artistes. Destacant la participació, per primera vegada, d’alumnes dels batxillerats artístics de la ciutat.

Però l’entitat no organitza només exposicions, també posa a disposició dels socis activitats com taller de dibuix al natural o dibuix a l’aire lliure.

No podem acabar l’entrevista sense parlar d’un tema que porta el nom de la ciutat a tot el món. Ens referim al Premio Bienal de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró, que enguany, arriba a la 8a edició i que té com a objectiu posicionar Mataró en el món de les belles arts.

Aquí puedes escuchar el programa entero.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.