Antoni Luis expone la muestra "4 Estaciones + Mediterráneas" en la Sala de la Asociación San Lucas en el Casal

con No hay comentarios

Antoni Luis presenta properament una exposició amb doble contingut temàtic i de diverses tècniques i estils dins de la pintura. La mostra es podrà veure del 2 al 25 de juliol a la Sala del Sant Lluc al Casal Aliança de Mataró.

El tema de les 4 Estacions pretén mostrar una transició gradual d’un motiu pictòric recurrent en l’autor, que va des del paisatgisme amb ribets expressionistes passant per una certa abstracció figurativa fins esbravar-se en una geometria abstracte on el color i les seves combinacions proven de resumir de manera minimalista el paper dels colors en cada època de l’any.

El segons grup exposat parteix d’un homenatge en memòria de qui va ser el seu mestre, Jordi Arenas, de qui fa poc es va complir el centenari del seu naixement. Ho fa sota el nom de “Mediterrànies”, evocant una obra important que sempre va presidir el menjador de la casa familiar dels Arenas i que duia com a títol ” Mediterrània”. Una obra que actualment forma part del fons d’Art de Ca l’Arenas del Museu de Mataró, representant, en una peça de mides importants, una figura femenina semi nua, de bellesa arquetípica, descansant enfront d’un paisatge costaner del nostre Mar. L’estil, l’ordre, la contenció, la perfecció, la gama de blaus i altres colors emprats amb subtilesa, són un paradigma del seu ideal estètic, pictòric i artístic entroncat en el noucentisme.

És coneguda l’anècdota que Jordi Arenas, capbussant-se al mar amb ulleres de bussejar per primera vegada, va descobrir un nou món de colors que va influir en el cromatisme de la seva obra posterior de manera ben perceptible. Un exemple ben notori d’aquest canvi el tenim en el quadre “Resurrèxit” on els Àngels i Jesús ressuscitat són com nedadors a sota d’una aigua de colors esplendorosos.

Prenent com a referents aquestes dues peces, Antoni Luis crea un arquetip simple d’un cap d’una ondina o divinitat marina i el representa en diverses mides i formats rere una cortina de colors llistats que volen evocar la rica varietat que conformava la paleta del seu mestre. Tot plegat, sense cap més pretensió que, tenint en compte la pròpia estètica i estil, dedicar aquest treball a la memòria del recordat mestre.

La mostra “4 Estacions + Mediterrànies” s’exposarà a sala de l’Associació Sant Lluc al Casal Aliança de Mataró del 2 al 25 de juliol, gràcies a l’ajut de l’equip de muntatge i al préstec d’algunes obres que formen part de col·leccions particulars..

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.