Ángel Espartero, una trayectoria artística que empezó con sólo ocho años

con No hay comentarios

En esta ocasión, Mataró Cultural habla con Ángel Espartero. Él es bailarín, coreógrafo y profesor de baile. Actualmente es el profesor de los distintos cuadros de la Casa de Andalucía de Mataró, donde entró con sólo ocho años.

L’Ángel ens explica que quan tenia vuit anys, va veure ballar a unes companyes de l’escola i va demanar als seus pares poder rebre classes. Així va començar a la Casa d’Andalusia a Mataró. Ara, després de més de vint-i-cinc anys vinculat a l’entitat, és ell qui ensenya als nois i noies a ballar.

Sent encara menor d’edat, amb només 16 anys, el ballarí i coreògraf mataroní va iniciar-se com a docent. Però no va ser a Mataró, sinó a França. Ens explica que, un professor li va proposar anar-hi un cop cada mes per transmetre els seus coneixements de flamenc i no s’ho va pensa. Cada quinze dies anava en tren a Béziers, una localitat a prop de Montpeller.

El rodatge assolit a França va facilitar que Ángel Espartero es convertís, quan encara era molt jove, en el professor de la Casa d’Andalusia. Ho va fer en un moment complicat per l’entitat, ja que les classes van començar amb només 16 alumnes. De mica en mica, però, Espartero va saber anar consolidant grups fins a superar el centenar d’alumnes actuals.

Amb el seu marit, Jordi Montaño, l’Ángel ha creat una companyia de ball i espectacles amb l’objectiu de donar oportunitats més professionals als joves talents que ell tutela.

Escoltant l’entrevista coneixereu quins han estat per a ell els millors moment de la seva trajectòria i també el dia a dia de la seva feina. Així com l’experiència internacional i com se sent quan està dalt l’escenari.

Aquí puedes escuchar el programa entero.

Deja un comentario

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.