Entrevistem Marta Floriach, autora del darrer cartell de Santes, Festa Major de Mataró

with No hi ha comentaris

A l’entrevista que li ha fet Mataró Cultural, Marta Floriach repassa la seva trajectòria artística i a la seva experiència amb diferents materials, moltes vegades relacionats amb el món tèxtil, que coneix per tradició familiar.

 

Marta Floriach és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Ha fet exposicions individuals i col·lectives per tota Catalunya. Ha estat finalista de las Becas de Creación Artística Banesto, obra seleccionada a la Biennal de la Caixa de Barcelona i d’altres certàmens d’Arts Plàstiques. Ha participat amb pintures de petit format en diverses edicions de l’Hipermerc’Art de Vinçon. Ha treballat pintant sobre suport de seda natural a Rafa Teja Atelier i ha fet de professora de pintura sobre tèxtils.

Actualment, Floriach fa de dibuixant i il·lustradora freelance. L’any 2020 va ser escollida per fer el cartell de Les Santes, la greu situació sanitària a causa de la Covid-19, ha estat la causa per la qual finalment el cartell s’utilitzarà per l’edició del 2021.

La primera pregunta que li fa l’Octavi Nonell a l’artista convidada d’avui, justament fa referència a aquesta estranya situació de repetició d’un cartell de la Festa Major. Situació que no s’havia donat mai anteriorment. En aquest tema, l’artista es mostra comprensiva, atesa la situació que estem travessant.

A l’entrevista, Marta Floriach explica el funcionament de la Comissió d’Imatge de Santes, que és l’encarregada de proposar l’artista a qui s’encarrega el cartell de cada any.

Com hem dit, l’entrevistada és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, però de jove va assistir als cursos de dibuix que oferien diferents artistes de la ciutat. Del contacte amb aquests artistes locals és d’on creu que li va venir la seva afició a l’art.

Escoltant-la coneixerem la seva trajectòria i les diferents experiències artístiques i de disseny. Ha dibuixat i pintar sobre diferents suports, moltes vegades lligats a la producció tèxtil, que li ve de família.

Després de molts anys sense exposar a Mataró, ho ha fet a l’espai del Centre Cívic Gatassa i en diferents propostes compartides amb altres artistes.

Pel que fa a nous projectes, Floriach pensa en una nova exposició i té diversos encàrrecs d’obres amb temàtiques concretes.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.