Entrem a l’espai cultural “La Destil·leria” de Mataró

with No hi ha comentaris

A l’espai “La Veu de les Entitats” d’avui hem entrat a La Destil·leria. Estem parlant d’un  Espai Cultural, centre per a l’aprenentatge i la difusió de la cultura i l’art. Un espai privat amb vocació d’espai públic que gestiona una galeria d’art i una escola, coordinat per Agit Baqué, amb qui vam poder conversar.

 

A l’espai destinat a galeria, La Destil·leria promou l’art contemporani amb obres d’artistes, tant emergents com consolidats. Són artistes que treballen diferents tècniques: la pintura, el dibuix, el gravat, l’escultura, la fotografia o el vídeo.

Per altra banda, el centre ofereix formació anual en dibuix i pintura, expressió plàstica, joieria, restauració i música, així com tallers monogràfics de retrat i dibuix en moviment, entre altres propostes.

En la nostra conversa, Agit Baqué ens explica que, després d’estudiar el mercat local i veure que a Mataró hi faltaven espais expositius, així com llocs on, especialment els més petits, poguessin aprendre les tècniques del dibuix, va sortir la idea del que avui coneixem com La Destil·leria.

Tot i treballar durant 22 anys a l’empresa provada, Baqué confessa que sempre ha estat connectada amb el món artístic, especialment amb la fotografia.

A la Destil·leria, a més de comprar-hi peces d’art i fer-hi algun curs,  també podem llogar espais per a presentacions, conferències i, fins i tot, festes d’aniversari personalitzades. L’Agit Baqué explica que La Destil·leria és un espai obert a tothom, sempre amb relació amb l’art.

És especialment interessant escoltar com la seva coordinadora ens explica la relació de La Destil·leria amb els artistes. Als seus espais sempre hi ha algun artista treballant-hi. Des de fa uns anys s’hi ha afegit el valor de la col·laboració publico-privada amb el M|A|C (Mataró Art Contemporani).

En el camp formatiu, destaca el taller de joieria, però no són menys importants els tallers d’extraescolars o els cursos que s’hi fan a l’estiu.

Actualment, a La Destil·leria hi trobem la col·lectiva “Fins a tres-cents”, que cerca apropar l’art a tothom. A la mostra s’hi poden trobar obres de diferents artistes a un preu que no supera els 300 euros.

Des de Mataró Cultural desitgem a La Destil·leria que pugui seguir durant molts anys complint l’objectiu d’esdevenir un lloc de referència per a les persones que tenen interès per tota mena de manifestacions culturals i artístiques, perquè Mataró ho necessita.

 

Aquí pots escoltar el programa sencer.

 

 

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.