Six works are presented at this year's Iluro Prize

with No Comments

La 63a edició del Premi Iluro, convocada per la Fundació Iluro, que des de l’any 2020 ha augmentat la seva dotació a 6.000 euros a més a més de la publicació de l’obra, ha rebut sis treballs que optaran al Premi Iluro 2021.

Igual que en els darrers anys, a més a més de les recerques estrictament històriques, podien concórrer al certamen tots els treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials, on Mataró o el Maresme hi tinguessin una presència destacada o un interès especial.

Els títols dels treballs presentats són:

  • El primer franquisme a Mataró 1939-1950
  • La ràdio a Mataró (1922 – 1978)
  • Nonell file
  • Les campanes del feudal. Història del castell de Mataró i de les nissagues dels seus senyors
  • The role of the working class in the carnival in Mataró in the second half of the 19th century
  • Salut i solidaritat. Brigadistes i refugiats a Mataró

L’acte de proclamació del veredicte de l’actual convocatòria tindrà lloc, com en les darreres edicions, a l’Ateneu de la Iluro Foundation (La Riera 92 de Mataró), el dimarts, 16 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre.

Durant l’acte es presentarà l’obra guardonada a l’edició anterior, publicada en el marc de la Col·lecció Premi Iluro, amb el títol Dionís Baixeras 1862-1943, Un pintor entre el Maresme i els Pirineus, d’Esther Alsina Galofré (Accèssit Premi Iluro 2020).

El treball es dedica a la vida i obra del pintor barceloní amb recorregut internacional i conegut, sobretot, com a autor de la cúpula del Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya i el paranimf de la Universitat de Barcelona, a més d’un notable conjunt de paisatges, marines i escenes de pescadors vinculats a la costa, i a l’interior, del Maresme (Montgat, Teià, Premià, Mataró, Arenys, Sant Pol, La Cisa…).

Finalment, el jurat d’aquesta edició està presidit pel Dr. Joaquim Nadal i Farreras (Universitat de Girona), i compost pel Dr. Jaume Dantí i Riu (Universitat de Barcelona); la Dra. Blanca Garí de Aguilera, catedràtica d’història medieval de la Universitat de Barcelona, que s’incorpora enguany; el Dr. Oriol Olesti Vila (Universitat Autònoma de Barcelona); el Sr. Alexis Serrano Méndez (Arxiu Comarcal del Maresme); i la Dra. Roser Salicrú i Lluch (Consell Superior d’Investigacions Científiques i en representació de la Fundació Iluro), que actua com a secretària.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.