Mataro Cultural Association presents to the city Sant Jordi Award 2018

with No Comments

The writer Jordi Cabre presented on 25 March at 8 pm 2/4, his book "Say a wish." The event, organized by Cultural Mataro, will be held in the auditorium of the Neighborhood Center of The Esmandies

He Premi Sant Jordi 2018 es donarà a conèixer a la sala d’actes del Casal de Barri de Les Esmandies (Rda. O’Donnell, 94) de Mataró. L’acte comptarà amb la presència del president d’òmnium al Maresme, entitat que atorga anualment aquest premi literari.

Tell a desire és una novel·la de suspens sobre les mentides que es diuen per amagar la veritable identitat i els límits que som capaços de creuar per seduir. L’argument se centra en un escriptor que entra en una llibreria el Dia de Sant Jordi i descobreix que el títol més venut és la seva autobiografia. Tanmateix, ell no l’ha escrita. El relat, entre Barcelona i Cadaqués, intenta descobrir qui l’ha suplantat, el perquè i quins secrets es desvelen en l’escrit.

L’obra és “una novel·la dins d’una altra novel·la, que parla de la identitat, de qui som, de qui volem ser, de com ens veuen els altres i de com volem que ens vegin”. En aquest sentit, l’autor assenyala que és “una història que tracta de la por a aprofundir en el nostre jo més íntim i que aquest jo es faci públic; un ball de màscares on tothom va amb la careta posada”.

El jurat va atorgar el Premi Sant Jordi de novel·la a Tell a desire “per la seva ambició intel·lectual, vocació estilística, autoconsciència literària, acurada expressió lingüística i diàleg entre les diferents formes de creació”. Així mateix, va valorar el fet que és “una trama que fa dubtar el lector de l’equilibri entre la realitat i la ficció”.

Biography de l'author

Jordi Cabre (Barcelona, 1974) és advocat i escriptor. Des de l’any 2000 ha publicat nombroses novel·les com Postal de Krypton, finalista del premi Enric Valor; i The prayer of the devil (Proa, 2003), una història de bruixeria al Montseny del segle XVII que el va convertir en el guanyador del IV Premi El Lector de l’Odissea. També ha publicat Rubik groping (2004) o The tristeza virus, que va merèixer el premi Ciutat de Palma-Llorenç Villalonga, el 2005. A més a més, ha publicat assajos com Now we do not listen to anyone i Cultural change in Catalonia. Col·labora en diferents mitjans de comunicació, com El Punt Avui, El Món, Nació Digital, TV3 o RAC1.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.