We spoke to Mary Lechuga, the photographer who is currently exhibiting in Les Esmandies

with No Comments

El març de 2020, just abans del confinament el nostre company, Octavi Nonell, conversava amb aquesta jove escriptora mataronina amb motiu de la publicació d’una trilogia sorgida a partir d’un viatge interior. Ara tornem a parlar amb ella, però en aquesta ocasió sobre l’exposició de fotografies que té a la sala del Casal de Barri de Les Esmandies.

No podem començar a parlar amb Mary Lechuga sense parlar de la rebuda que els llibres, publicats ja fa dos anys, han tingut entre els lectors.

De seguida, però, parlem de la Mary Lechuga fotògrafa. Fa pocs dies a la sala del Casal de Barri de Les Esmandies s’ha obert l’exposició de fotografies “Aire i Color”. Aquesta no és la primera exposició de l’autora mataronina. La primera la va titular “Un viatge al Cor”, i va ser prèvia a la publicació dels seus primers llibres.

A la conversa, l’autora ens explica els seus sentiments, allò que la imatge li diu i que és difícil expressar en paraules. Per a ella, cada fotografia és un moment de meditació. Per això, cada fotografia va acompanyada d’un text de la mateixa autora.

Lechuga intenta captar, a través de la fotografia, allò que ja ha vist abans. Aquest és el motiu pel qual el sentiment ja hi és abans de fer la fotografia i no li cal repetir-ne cap.

Here you can listen to the entire program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.