We spoke to Guifré Tarragó, author of two books that tell us our story

with No Comments

Tarragó has left written records of the small family stories lived, especially during the Spanish Civil War. As he says, the story of each family is one more piece of the great puzzle that represents the collective story.

Guifré Tarragó ens explica com el seu interès per conèixer que havia passat a la família durant la Guerra Civil Espanyola el va portar a escriure.

Des de l’adolescència que ha anat recopilant informació, que ha rebut de les converses amb diferents persones. La feina i la seva activitat cívica i social no li va deixar mai temps per deixar-ne constància escrita, cosa que ha fet una vegada jubilat.

El seu primer llibre, titulat "A journey through time", va rebre el Premi Romà Planas i Miró de memorials populars, que atorga la població de la Roca del Vallès. En paraules de l’autor, el llibre és un homenatge a la seva família: a les nissagues Tarragó i Mir i a la seva història d’arrelament a la ciutat de Mataró. Tarragó narra els fets amb rigor i aconsegueix fer viatjar el lector des del segle XVI fins a l’actualitat. Aturant-se en els episodis més remarcables de la vida dels seus avantpassats.

Posteriorment, Guifré Tarragó va iniciar un nou treball amb l’objectiu d’explicar l’origen i la història del Centre Social del barri del Palau, on va viure acabat de casar. El confinament li va fer aparcar aquest treball per donar pas a un segon llibre en el qual aprofundeix en alguns dels personatges protagonistes del primer.

El Cafè del Mar de Mataró va ser, el setembre passat, el lloc escollit per a la presentació del llibre "Anonymous heroes of the Tarragó and Mir family". L’obra que Tarragó va escriure durant el confinament amb la finalitat de retre un homenatge a la seva família i aportar un granet més de sorra a la preservació de la memòria històrica de la capital del Maresme. L’autor defineix la seva obra com una peça més del trencaclosques de la nostra històrica col·lectiva.

Here you can listen to the entire program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.