Ninth call for the Torres García Painting Prize - City of Mataró

with No Comments

After the forced stop imposed by the pandemic of COVID 19, the Sant Lluc Association for Art Mataró presents the ninth call for the Torres García - City of Mataró Painting Prize, of national scope.

El premi persegueix la promoció d’activitats artístiques a la nostra ciutat, amb l’objectiu de creixement qualitatiu i quantitatiu. La proposta permet eixamplar el camp d’acció de l’entitat i portar el nom de la ciutat de Mataró arreu de l’Estat.

La convocatòria biennal de pintura, PREMI TORRES GARCÍA – CIUTAT DE MATARÓ, d’abast estatal, està dotada amb un important premi econòmic i té un jurat de gran prestigi professional.

Torres García representa un símbol internacional reconegut i preuat pel caràcter innovador de la seva pintura, des del noucentisme inicial fins al constructivisme i la seva participació en les primeres avantguardes.

La seva vinculació amb Mataró, els seus estudis a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis i l’impacte que el Maresme provocà en el jove uruguaià, impregnaren, en certa manera tota la seva trajectòria artística posterior.

En reconeixement, es va escollir com a logotip d’aquest Premi de Pintura un petit dibuix seu, a la ploma, que il·lustra el llibre “Historia de mi vida” i que representa el tren i l’estació de Mataró, símbols d’aquesta ciutat pionera del ferrocarril a Espanya.

Aquest senzill grafisme enllaça l’artista amb la ciutat de Mataró, representats respectivament per la FUNDACIÓN TORRES GARCÍA de Montevideo (Uruguai) i l’AJUNTAMENT DE MATARÓ.

Els interessats en participar en aquesta nova edició, poden consultar les bases al web de l’Associació Sant Lluc per l’Art, on també hi trobaran la butlleta per inscriure’s.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.