Montse Morón presents “Sentir de Sentires”, her first book of poetry

with No Comments

Al seu llibre “Sentir de sentires”, Montse Morón ens presenta un total de 25 poemes en què parla de les seves persones més estimades i ens mostren una persona, sensible i lluitadora, defensora de la dona, especialment de la dona treballadora.

Morón, nascuda al barri de Cirera de Mataró, és una compromesa activista social, membre de l’associació de veïns de Cerdanyola i del taller de poesia de l’Associació Cultural de Cerdanyola. També és especialment sensible amb les lluites per una sanitat pública digna.

El llibre que ens porta té una portada obra de la dissenyadora Carmen Guzmán. El balco amb les portes obertes, una representació de la personalitat de Morón, amb els geranis de color vermell, que, alhora, fan referència a una de les poesies que trobem a l’interior i al color que defineix políticament a l’autora dels versos.

La convidada d’avui a Mataró Cultural, reconeix que sempre li ha agradat escriure i recorda que la seva mare ja li deia que havia d’escriure i publicar la seva obra.

L’activista social i també poeta, Juan de Maya, escriu d’ella que és una dona treballadora, lluitadora, alegre, tolerant, afectuosa i sensible. Insisteix en el fet que no són compliments, sinó qualitats inherents a la seva persona i manera de fer. Pel que fa a les poesies, De Maya, diu que són actes de denúncia i rebel·lia en si mateixos.

Amb antecedents artístics a la família, Morón recull vint-i-cinc poesies, vint-i-quatre en castellà i una en català. Malgrat que es mostra defensora de la nostra llengua, el castellà és la seva llengua materna i amb la qual li és més fàcil expressar els seus sentiments.

A la conversa, l’autora fa un repàs de les seves poesies. Moltes estan dedicades a persones del seu entorn que ella estima, però també a la dona, especialment a la dona treballadora.

Al final de l’entrevista, podreu escoltar la mateixa Montse Morón recitant dues de les poesies que es troben al llibre, que es va presentar en el marc dels actes del Dia Internacional de la Dona a la plaça Illa Cristina i posteriorment al Centre Cívic Espai Gatassa. Pròximament, també es presentarà als barris de Cirera i Rocafonda.

Here you can listen to the entire program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.