Mataró Cultural interviews the Mataro sculptor Ramon Masramon

with No Comments

Dins de l’espai l’entrevista, en aquest programa parlem amb Ramon Masramón, un artista mataroní que es mou en el món de les arts plàstiques. Tot i que ha treballat diversos materials i ha fet ceràmica, ell es reconeix com escultor.

El nostre convidat d’avui ha treballat, fang, fusta, bronze, filferro, neu, … Però el material amb el qual se sent més identificat és la pedra. En el cas de les escultures de neu treballa en grup. Després de presentar un projecte van allà on els conviden, generalment fora de l’Estat Espanyol, on, diu, valoren molt més l’art.

Masramon ha fet més d’una dotzena d’exposicions. Ha participat en diverses col·lectives, on diu que ha crescut molt amb els comentaris i el debat amb altres artistes. Destaca la darrera que ha fet al Museu Arxiu de Llavaneres, just abans del tancament de l’activitat cultural a caus de la pandèmia.

Explica que, per ell, l’obra generalment és la representació del sentiment que l’artista té en el moment de crear. Això no vol dir que moltes vegades, per poder vendre, fa mobles o elements de decoració, sempre amb un valor artístic.

També ha participat en molts simpòsiums, tant a l’Estat Espanyol com a diferents països d’Europa i Americà.

Actualment està treballant per una col·lectiva i la darrera obra que ha lliurat és una peça pel concurs que organitza la Fundació Vila Casas.

Here you can listen to the entire program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.