Margarida Colomer i Rovira deserving of the first Consol Nogueras i Seda award

with No Comments

La mestre i historiadora Margarida Colomer rebrà el premi Consol Nogueras i Seda, que atorga Esquerra Republicana de Catalunya a Mataró, que el passat mes de març va anunciar la seva primera edició. El guardó és un reconeixement a la igualtat i els valors republicans.

El premi té com a objectiu posar en valorar la tasca d’entitats o persones de Mataró que destaquen per la seva defensa i lluita per la igualtat, així com els valors republicans que l’acompanyen.

In the first edition, more than 40 proposals for the names of people and organizations from Mataró that deserved this award were collected. Among the 40 contributions, the women’s assembly of Esquerra Republicana in Mataró, in accordance with the rules, has chosen as teacher this year the teacher and historian Margarida Colomer i Rovira.

The Engunay award was announced a day after the 140th anniversary of the birth of Consol Nogueras i Seda. In this sense, as the Republicans have already pointed out, the award not only seeks to recognize the work of organizations or citizens who have made Mataró a more egalitarian city, but also a further step in recognizing the legacy and work of Consol Nogueras i Seda, who was the first democratically elected councilor in Mataró City Council and a pioneering woman in social movements, creating for example a maternity hospital for refugee women.

Es preveu que l’entrega del premi es realitzi el proper mes de maig en algun dels actes que els republicans organitzen en el marc de la Primavera Republicana.

Margarida Colomer and Rovira

Margarida Colomer i Rovira és una historiadora especialitzada estudis d’història contemporània de la comarca del Maresme.

Colomer és també autora de la biografia de Consol Nogueras i Seda. Els seus treballs com a historiadora han permés posar el nom de Consol Nogueras i Seda al centre i poder reconèixer la figura de la primera regidora mataronina. Una feina per visibilitzar el paper de la dona que també ha estat present en estudis sobre el moviment cooperatiu i la lluita obrera a Mataró i la comarca del Maresme.

His studies also include the figure of the mayor of Mataró shot by the Franco regime, Josep Abril i Argemí or the work of The Postwar period in Mataró (1939 - 1952).

Margarida Colomer was interviewed last October by Mataró Cultural, the cultural program of Ràdio la Veu TV.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.