Mataró Cultural entrevista Laura Vinuesa, sotsdirectora de la biblioteca pública Pompeu Fabra

with No Comments

Our colleague Ildefonso Marmol brings us the Pompeu Fabra library in Mataró, in an interview with the deputy, Mrs. Laura Vinuesa.

Vinuesa explained Cultural Mataro que la Biblioteca Pompeu Fabra fa les funcions de biblioteca central urbana i també comarcal. Preguntada per les seves funcions, explica que la seva tasca és principalment de gestió de l’equipament: d’organització i coordinació del fons, així com de supervisió de les activitats i el funcionament de l’atenció al públic.

D’entre els molts projectes, destaca el que s’anomena TecnoGirl, que pretén fomentar les qüestions tecnològiques i científiques entre un públic femení, especialment entre joves de 12 a 18 anys.

També destaca les tertúlies literàries, que n’hi ha per a totes les edats, des dels més petits fins per a persones adultes, de diferents temàtiques i també en anglès i italià.

Igualment importants, són les propostes de foment de la lectura, que cobreixen totes les edats i temàtiques.

La Pompeu Fabra té una mitjana diària de 950 visites i un 41% de la població de Mataró té el carnet d’usuari de les biblioteques. La Biblioteca Pompeu Fabra, juntament amb l’Antoni Comas, formen la xarxa municipal, el que els hi permet complementar-se i oferir els mateixos serveis a tota la ciutadania.

Per acabar, a l’entrevista, Laura Vinuesa ens explica la política d’adquisició de llibres pel fons de les biblioteques, en el que col·laboren de manera conjunta la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró, les dues institucions de les quals depèn l’equipament

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.