Genís Mayola talks to the Mataro filmmaker, writer and composer Lluís Josep Comeron

with No Comments

In today's interview we have an important character from Mataró who, despite the temptations to move to Barcelona or even to settle in New York or Hollywood to develop his activity there, has never left the Maresme.

Lluís Josep Comeron i Martín és nascut a Mataró, a on sempre ha volgut residir malgrat les temptacions de traslladar-se a Barcelona o fins i tot d’instal·lar-se a Nova York o a Hollywood per desenvolupar allà la seva activitat cinematogràfica. Comeron ha destacat per la seva carrera com a guionista i director cinematogràfic.

Genís Mayola, membre de Mataró Cultural, entrevista Comeron amb la voluntat d’explicar qui és aquest important personatge mataroní. Comeron és membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, ha destacat per la seva carrera com a guionista i director cinematogràfic. Però també ha estat escriptor i músic.

Va ser un dels joves creadors, l’any 1950, del Cineclub Mataró, on es feien sessions de projeccions de cinema i debat.

En la seva trajectòria, va destacar la importància del guió en pel·lícules que eren de baix pressupost. El cost de la primera d’elles, Larga noche de julio, que es va projectar al cinema el 1974, va ser de quatre milions de pessetes, quan la mitjana de l’època se situava en 20 milions.

A l’entrevista, Genís Mayola va molt més enllà. Tenint en compte la seva relació, per edat i vivències, amb Pau Casals, pregunta a Comeron per la seva idea sobre el món i sobre la vida.

Amb un home actiu i polifacètic, que el passat mes d’agost va complir 95 anys, l’entrevista es fa curta per parlar de tot el que ha fet, però a la darrera part de la conversa, podreu conèixer també les seves facetes d’escriptor i compositor.

Here you can listen to the entire program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.