We visited the sculptor and artist Josep Maria Gomis in his studio in Mataro

with No Comments

In space the interview this week, Mataro Cultural Radio Voice of Cerdanyola, Mataró we spoke with the sculptor residing in Vilassar de Mar, Josep Maria Gomis

Gomis, autor de diferents imatges de la Basílica de Santa Maria i també de la parròquia de la Sagrada Família del barri de Cirera de Mataró, ens explica en una entrevista a Cultural Mataro com és el procés de creació de les seves escultures.

L’entrevista la vam poder fer en un petit estudi que l’artista té a Mataró, en el que també imparteix cursos de dibuix, envoltats d’algunes de les seves obres recents. Habitualment, Gomis treballa en un altre estudi més gran a Vilassar de Mar, que és on actualment resideix.

El protagonista de l’entrevista d’avui ha realitzat diferents exposicions en solitari a Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Vilassar de Mar, Barcelona, Palma de Mallorca i també a Albarrasí. A més ha participat en diferents col·lectives, destacant l’obra que en aquest moment té exposada al MEAM (Museu Europeu d’Art Modern). Actualment n’està preparant una nova exposició pel 2020 a la Destil·leria i una altra al Museu Monjo.

Gomis es declara majoritàriament escultor. Per a ell, el dibuix és un pas imprescindible per arribar a l’escultura i l’aquarel·la no és altra cosa, ens explica, que un dibuix més elaborat, al qual s’hi ha aplicat el color a l’aigua.

Pel que fa a materials, prefereix modelar el fang per després poder-ne extreure els motlles, encara que sovint, si són escultures de petit format i que no han d’anar a l’exterior, vegades el fang cuit pot ser el material definitiu.

Per acabar, Gomis ens desvela el secret de l’autoria de les imatges a Les Santes de la Parròquia de Maria Auxiliadora, que fins ara constaven com d’autor anònim, atès que quan les va fer treballava molt a prop d’allà i va preferir que no sortís el seu nom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.