"En route through the castles of Catalonia" is the new project of Mataró Cultural

with No Comments

Dimecres, a la sala de la UEC a Mataró, va obrir al públic la mostra “En ruta pels castells de Catalunya”. Un projecte ideat per Albert Geronès, membre de l’Associació Mataró Cultural, que consta de 42 fotografies d’una dotzena de castells catalans.

El nostre company Albert Geronès (Barcelona, 1951 – Mataró, 2021) ideà el projecte de donar a conèixer una petita part de l’ampli patrimoni arquitectònic i històric de Catalunya. Des de l’Mataró Cultural Association in collaboration with Photo Cinema Mataró - UEC and the support of St. Luke for Art, hem impulsat aquest projecte en record seu.

Catalunya és terra de castells. En són una prova les 799 fortaleses, monestirs, torres i cases fortificades escampades pels diversos punts de la geografia catalana. Amb les seves històries i llegendes, són testimonis del passat que han contribuït a fer-nos entendre la història tal com avui en dia la coneixem. El que us presentem a la mostra és només una petita part dels castells que conformen el llegat històric medieval de Catalunya.

L’exposició es pot visitar, fins al 22 de juliol, de dilluns a divendres de 7 a 9 del vespre al local de la UEC a Mataró (carrer Nu, 29). Les fotografies, realitzades pels membres de Foto-Cine UEC: Jaume Estapé, Joan book, Francisco Escarmena, Enrique Martinez i Carlos Carrera, així com pel fotògraf de Radio and Voice TV, David Lloveras Mir, corresponen als castells següents:

Requesens Castle (La Junquera, Alt Empordà)

Gelida Castle (Gelida, Alt Penedès)

Claramunt Castle (La Pobla de Claramunt, Anoia)

Boxer Castle (Sant Pere Sallavinera, Anoia)

Cardona Castle (Cardona, Bages)

Montsoriu Castle (Arbúcies, La Selva)

Farners Castle (Santa Coloma de Farners, La Selva)

Albi Castle (Albi, Les Garrigues)

Castell de Burriac (Cabrera de Mar, Maresme)

Castell de Palafolls (Palafolls, Maresme)

Castell de Miravet (Miravet, Ribera d’Ebre)

Castell de Maldà (Maldà, Urgell)

A més, l’exposició comptarà amb les següents activitats complementàries

    • Reconstrucció 3D del castell de Burriac

21 de juny, a les 7 de la tarda

A càrrec de Josep M. Rovira del Grup d’Història del Casal

    • La incertesa de la fotografia d’exterior

5 de juliol, a les 7 de la tarda

Roundtable A càrrec de membres de Foto Cine Mataró de la UEC

    • Música als castells de Catalunya durant l’edat mitjana

19 de juliol, a les 7 de la tarda

A càrrec de Genís Mayola

Mataró Cultural agraeix a les persones i empreses: Belles Arts BOTER; BIG Immobles; Celler Castellví; Delegació Col·legi d’Aparelladors de Barcelona; Joan Antoni Rodon Bellalta, arquitecte tècnic; Kriter Software, SL; La Destil·leria, Espai cultural; Martínez Saurí, Advocats; MOLDUMAT. La botiga de marcs; Estudi Regina Puig, autora del cartell, i Publicitat Fermalli que, amb el seu patrocini, han fet possible el projecte.

També agraïm a VisualMED, l’edició del vídeo que es pot veure a l’exposició, amb fotografies que completen la mostra. La música del vídeo ha estat escollida i editada per Genís Mayola.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.