On this occasion, Mataró Cultural presents the Andalusian Cultural Association “Hermandad la Armonia”

with No Comments

The history of the organization is simple, but at the same time, it is emotional for all that it has meant. In 1987, a group of people formed the organization concerned about their culture of origin.

La “Hermandad la Armonia”, una entitat amb sentiment andalús on el més important eren les persones, va ser capaç d’acollir a altres cultures.

Parlem amb quatre dels fundadors i fundadores que encara es mantenen actius a l’entitat: Maite Salcedo, Mari Limón (Rosario Ramirez), Pedro Barrera i José Hernández.

Una part important de la conversa es dedica a parlar de les dificultats que té l’entitat per subsistir en època de pandèmia, en què els socis no poden conviure i mantenir l’activitat.

Els fundadors ens expliquen com troben a faltar el contacte amb els associats. Només els grups de ball dels més petits es troben amb suficients garanties, però des del març han hagut de cancel·lar totes les activitats programades.

En aquest moment tenen la mirada fixada en el setembre, amb l’esperança que les coses siguin diferents.

Aquesta situació afecta també a l’economia de l’entitat i confien de rebre ajuts de l’administració, que de moment no els cobra el lloguer del local. En aquest punt també es queixen de l’exigència a l’hora de justificar les despeses.

Passant al funcionament de l’entitat, lamenten no tenir un relleu generacional i que gran i joves volen passar-ho bé però esquiven qualsevol responsabilitat.

A més de l’activitat al seu local, l’entitat col·labora amb altres entitats i participa en esdeveniments organitzats per associacions de la Ciutat.

Here you can listen to the entire program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.