The trumpeter from Mataró, Ivó Oller, explains his professional career and experience in the field of music at Mataró Cultural

with No Comments

Born in Mataró 48 years ago, Ivó Oller is a prestigious and renowned trumpeter, instrumentalist and also a composer and arranger, as well as a music teacher.

A l’entrevista que li fa l’Octavi Nonell per a Mataró Cultual, comencem preguntant-li com va ser la decisió de dedicar-se professionalment a la música.

Després de començar enginyeria, Ivó Oller va estudiar música a una de les universitats de més prestigi a escala mundial en aquest camp, el College of Music de Boston, als Estats Units d’Amèrica. Oller qualifica l’experiència inoblidable.

L’entrevista d’avui és una persona molt activa, que té el teu propi grup, és professor de música, participa i col·labora amb altres grups i també té discos gravats. Tal com ell mateix explica a l’entrevista, “quan hi ha una trompeta pel mig és fàcil que s’hi enganxi”.

Seguidament ens explica la seva experiència en festivals de jazz a Mataró, com són el cas de “Tast de Jazz”, que l’ajuntament ha deixat d’organitzar; i “A la vora del Jazz”. Pel que fa a la desaparició del “Tast de Jazz”, com va passar amb el Festival Internacional d’Orgue, diu que sent molta tristor perquè Mataró està desprotegit culturalment.

Està convençut que quan una actuació no funciona prou pel que fa a l’assistència de públic, és un problema de difusió, no pas que el Jazz no agradi.

També ens explica l’experiència d’aquest estiu a Mataró de participar en el Festival NOSALTRES. Un esdeveniment impulsat per la cooperativa Clack, les actuacions del qual es van fer durant els mesos de juliol i agost seguint les mesures sanitàries a què obliga la COVID19.

Escoltant l’entrevista coneixem moltes altres opinions i experiències d’un reconegut músic mataroní, així com quins projectes té pel futur.

Here you can listen to the entire program.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.