The Nosaltres Festival has become the only cultural offer this summer in Mataró

with No Comments

The promoters defined El Festival Nosaltres com un cicle de cultura, setmanal, per ajudar a retrobar-nos. Per ells, les paraules clau són: Comunitat, Renaixement i Resistència.

Community per la importància de viure aquest nou festival en primera persona del plural; de Renaissance, perquè durant el confinament ens hem adonat que no podríem viure sense cultura; i de Resistance, perquè ofereixen una programació que demostra que hi ha alternatives culturals de base i un futur possible.

La iniciativa té moltes virtuts- La primera, la possibilitat de descobrir nous artistes locals, però també de comptar amb artistes ja consagrats que han volgut participar d’una iniciativa cultural segura a la seva ciutat.

Entre els actius dels impulsors, hi hem de posar també que han sabut trobar el suport de més de vint entitats ciutadanes, amb algunes contribucions destacables. De la mateixa manera que, no han faltat empreses locals sensibles a la situació de la cultura i han ajudat al seu finançament.

L’Ajuntament, a través de la Directorate of Culture, s’hi ha sumat quan tot estava fet, segurament perquè no ha estat capaç de presentar cap iniciativa cultural pròpia després de fer-li pagar els plats trencats d’una mala gestió pressupostària i una crisi no desitjada.

Després de l’abandonament de les seves funcions del govern municipal i el silenci de l’oposició, hem d’agrair als promotors que ens hagin permès als mataronins i mataronines gaudir durant els mesos d’estiu d’una oferta cultural de km. 0, de qualitat, segura, tot el que la institució municipal no ha sabut fer. Recordem que encara ens han de dir de forma clara que cancel·laven Les Santes, que l’enlairament s’ha transformat en un aterratge forçós i que els focs del 27 de juliol es van fer amb nocturnitat (mai millor dit) i traïdoria.

It only remains to thank the promoters, entitats col·laboradores i patrocinadors. Gràcies perquè la cultura és identitat, és convivència i ha quedat clar que ens ajuda a superar moments difícils com els que estem travessant.

Chem Fernandez

10 d’agost de 2020

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.